Werken zonder zorgen. Het gemak van een nieuwe laptop met Autopilot2 min gelezen

, ,
2source4 - Slide Post - Luuk van den Ende

Stel je voor, je hebt een drukke werkdag voor de boeg en je laptop begeeft het. Je kan van minder in de stress schieten. Luuk van den Ende, onze Business Development Manager, weet er alles van. Gelukkig kon hij binnen een uur weer aan het werk, dankzij een slimme oplossing als Microsoft Autopilot. In deze blog deelt Luuk zijn ervaring en vertelt hij hoe technologie je dag kan redden, waar ter wereld je ook bent.

Laptop kapot

Een paar weken geleden vertoonde mijn laptop ineens serieuze kuren. Ik probeerde thuis nog snel even wat werk te doen voor ik op klantbezoek ging, maar mijn USB-C poort liet het afweten en ik kon mijn dockingstation niet meer gebruiken. Na het klantbezoek, snelde ik naar kantoor. Ik vroeg de jongens – ja sorry, meiden meld je vooral –: ‘Mijn laptop heeft er de brui aan gegeven. Kunnen jullie even snel een andere regelen zodat ik morgen weer vanuit huis aan de slag kan?’ En geloof het of niet, binnen een uur had ik een splinternieuwe machine tot mijn beschikking. En ook nog ‘s helemaal ingericht zoals ik dat gewend ben.

De kracht van Microsoft Autopilot

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je gooit een kop koffie over je toetsenbord, je laat je laptop uit je handen vallen of je krijgt gewoon, letterlijk ‘out of the blue’, de BSoD – the Blue Screen of Death. Dankzij Microsoft Autopilot kun je gewoon verder werken waar je gebleven was en dat biedt zoveel gemak. Zorg gewoon dat je een paar reservelaptops op de plank hebt liggen. Mocht een van je medewerkers een ongelukje hebben met hun laptop, dan is het een kwestie van de configuratie goed instellen en abracadabra, ze hebben meteen weer toegang tot al hun persoonlijke bestanden op OneDrive. Het vertrouwde bureaublad, foto’s, alles wordt automatisch gesynchroniseerd. Zodra ze hun nieuwe laptop installeren, synchroniseert deze alle bestanden terug naar waar ze horen en ze kunnen naadloos verdergaan met waar ze gebleven waren.

Altijd operationeel, overal ter wereld

Stel je voor: je bent in het buitenland, op zakenreis of misschien wel op een workation, en plotseling begeeft je laptop het. Dan sta je daar, zonder toegang tot die handige reservelaptops die op kantoor op die plank liggen. Geen paniek, ook dan zijn er nog twee opties. Je loopt een lokale winkel binnen, koopt een nieuwe laptop, geeft het serienummer door aan je IT-partner en binnen een half uur begint je nieuwe laptop zichzelf te installeren. Of, nog handiger, je IT-partner stuurt direct een nieuwe laptop vanuit de leverancier. Zodra je die laptop opent en verbindt met wifi krijg je een welkomstbericht: ‘Welkom Luuk bij 2source4, meld je hier aan’. En voilà, een kind kan de was doen. Dat is wat wij noemen een ‘out-of-box-experience’. Klik, klik, klik en je bent up-and-running.

Meer weten?

Hardware is onmisbaar, zo simpel is het. Maar laten we het niet mooier maken dan het is, niemand zit te wachten op het gedoe dat er soms bij komt kijken. Een kapotte laptop kan je hele werkdag op zijn kop zetten. Bij 2source4 begrijpen we dat als geen ander. We helpen je graag stress te voorkomen en digitale vrijheid te ervaren. Met onze transparante en eerlijke afspraken, weet je altijd precies waar je aan toe bent. Dat is in elk geval één hoofdpijndossier minder. Wil jij ook ervaren hoe digitale vrijheid smaakt? Ons team komt graag een keer langs om te kijken hoe we jou en je team happy kunnen maken.