‘Hier kijken ze vooral naar wat je wil bereiken en hoe je daar kunt komen’2 min gelezen

2source4 - Slide Post - Jeroen Bol

Na een carrière in de zorg, vond Jeroen Bol het tijd voor verandering. Hij maakte de overstap naar de IT-wereld en startte een leertraject bij 2source4. Inmiddels is Jeroen aan de slag als engineer. In deze blog vertelt Jeroen waarom hij deze carrièreswitch maakte en hoe werken bij 2source4 hem bevalt. 

Van de zorg naar IT

Na ruim zeven jaar in de zorg, was de uitdaging er een beetje uit. De druk die vandaag de dag op de zorg ligt, kwam daar nog eens bij en dat maakte dat het me op een gegeven moment gewoon ging tegenstaan. Maar ja, wat dan? Ik ben eens bij vrienden gaan rondvragen wat ze precies voor werk deden en hoe dat beviel. Het bleek dat vrij veel van mijn vrienden in de IT werken en na wat gesprekken, leek me dat wel wat voor mij. Eén van die vrienden werkte bij 2source4, en via hem kwam ik in gesprek met Jurgen Bossenbroek, oprichter en directeur van 2source4. 

Elke dag iets nieuws leren

Jurgen en ik hebben toen een plan uitgestippeld, en ik ben bij 2source4 aan de slag gegaan. Het was echt een enorme sprong in het diepe. Twee maanden lang heb ik me helemaal gek geleerd en in februari heb ik mijn certificaat MS-900: Microsoft 365 Fundamentals gehaald. Daarna ben ik aan de slag gegaan op de servicedesk. Dat leek me een mooi startpunt. Niet alleen vanwege het klantcontact, maar ook omdat je op de servicedesk elke dag wel iets nieuws leert. Zo kan ik mijn IT-kennis verbreden.  

Focus op security

In de tussentijd blijf ik mezelf ontwikkelen natuurlijk. Na het eerste Microsoft-certificaat heb ik ook de certificaten AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals en SC-900 (Security, Compliance, and Identity Fundamentals) in de wacht gesleept. En daar gaat het zeker niet bij blijven. Op dit moment ben ik aan het leren voor het certificaat SC-300: Microsoft Identity and Access Administrator. Ik wil me graag specialiseren in security. Op dit moment ben ik mijn werk op de servicedesk aan het afbouwen, zodat ik me steeds meer kan focussen op securityprojecten. 

Positieve aanpak

Wat mij vooral aanspreekt bij 2source4 is dat er hier naar je wordt gekeken als persoon. Bij veel bedrijven wordt er vooral naar je cv gekeken en wat er allemaal mist. Hier kijken ze naar wie je bent als mens, wat je drive is, wat je wil bereiken en hoe we daar – samen – kunnen komen. Dat is een veel positievere aanpak. Het was echt een warm bad waarin ik terecht kwam. Ik voelde me meteen thuis in het team, ook al had ik in eerste instantie nul IT-kennis. 

Virtueel legoën

Ik kom uit een familie van echte groenliefhebbers. Dat kun je zien als je bij mij binnenkomt, mijn kamer staat vol tropische planten. Die hebben aardig wat verzorging nodig. Als mijn planten voldoende water hebben, luister ik graag naar muziek. Ik hou van wat oudere muzikanten, zoals Louis Armstrong en Pink Floyd. De meeste tijd besteed ik aan buildergames, dat is echt mijn creatieve uitlaatklep. Op dit moment speel ik vooral Planet Zoo, een dierentuinsimulatiegame waarin je gedetailleerde leefgebieden maakt en een dierentuin beheert. Virtueel spelen met lego, heerlijk! 

Meer weten?

Ook zin gekregen om te werken in een team waar direct, open, eerlijk en afspraak is afspraak centraal staan? Een team waar je fouten mag maken en waar je de ruimte hebt om jezelf te zijn? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zit er iets voor je tussen! 


‘Hier kijken ze vooral naar wat je wil bereiken en hoe je daar kunt komen’