Waarom flexibiliteit in de zorg-ICT zo belangrijk is2 min gelezen

2source4 - Slide Post - Paul Vreeker

Mobile Device Management is het antwoord

In de zorg is ICT steeds belangrijker geworden. Smartphones, tablets en zorgapps zijn onderdeel geworden van het dagelijks werk van verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners. Of dat nu zakelijke of privéapparaten zijn. Mobile Device Management (MDM) maakt het mogelijk om op een veilige en moderne manier op elk apparaat toegang te bieden tot benodigde en al beschikbare zorginformatie.

De vraagtekens bij Mobile Device Management

Zomaar wat vragen die bij u als professional opkomen, wanneer u denkt aan mobiele toepassingen binnen de zorg:

  • Hebben onze medewerkers altijd en overal toegang tot bedrijfsdata?
  • Is de informatieoverdracht veilig? Komt informatie niet in handen van derden?
  • Vergt het beheer van mobiele devices niet heel veel extra capaciteit?

MDM is de toekomst. Het zorgt voor een stap vooruit in uw digitalisering op basis van uw reeds opgebouwde kennis, apparaten en software.

Mobile Device Management in de zorg bespaart kostbare tijd

Zorg voor en veiligheid van patiënten gaat altijd voor. Snelle en veilige toegang tot belangrijke gegevens is daarbij essentieel. MDM zorgt voor een eenvoudige inzage in notities, labresultaten, patiëntenhistorie en andere zorggegevens; ook als collega’s deze gegevens hebben ingevoerd. MDM is een onderdeel binnen de Bring Your Own Device-trend (BYOD) en brengt alle onderdelen die nodig zijn samen op het mobiele apparaat. Bedrijfsapp’s kunnen eenvoudig geïnstalleerd en gebruikt worden op iedere plaats. Dit maakt het uitwisselen van data van cliënten eenvoudig en op ieder moment beschikbaar. Zorgverleners hoeven geen tijd meer te besteden aan het invoeren van data op een computer op een vaste werkplek. Privé-gegevens van de gebruiker op hetzelfde device kunnen worden losgekoppeld en naast elkaar gebruikt worden.

MDM is gemaakt voor een veilige informatieoverdracht

In het verleden waren er bij veel bedrijven restricties op het gebied van het zakelijk gebruik van mobiele apparaten op de werkvloer. Zo was het vaak alleen mogelijk om e-mail te bekijken of slechts één apparaat te gebruiken. De reden daarvoor was de angst voor het uitlekken van gegevens, misbruik van privacy of simpelweg technische onmogelijkheid. Dit is echter niet meer van deze tijd. Mobiele apparaten maken zakelijk gezien een groot deel uit van dagelijkse werkzaamheden. MDM helpt bij het overzichtelijk houden van de mobiele apparaten in een versleutelde werkomgeving. Zo wordt:

  • vastgelegd welke apparaten ondersteund worden;
  • beheer, updates en implementatie op één plek gecentreerd;
  • beveiliging centraal gemonitord;
  • privé-gebruik van de gebruiker op hetzelfde device losgekoppeld en naast elkaar gebruikt;
  • er een richtlijn bepaald voor het gebruik van wachtwoorden, synchronisatie, in- en uitschakelen van telefoonfuncties, instellingen, diefstal en gebruikersrechten.

Dit beheer kan eenvoudig worden uitbesteed, zodat u zich kunt richten op de kerntaken van uw bedrijf.

MDM: besparing in kosten, toename in capaciteit

Met de komst van alle mobiele apparaten die uw medewerkers bezitten, nemen zij ook een vracht aan mogelijkheden mee voor het nieuwe werken. Dit zorgt voor een besparing op het gebied van vaste computers, laptops en ICT netwerken. Doordat Mobile Device Management centraal beheerd wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de capaciteit.

Mogen wij u ontzorgen?

2source4 kan het beheer, beveiliging en realisatie voor Mobile Device Management voor uw bedrijf uit handen nemen. Wij staan open voor al uw vragen over MDM. Neem voor meer informatie contact op met ons op via onderstaand formulier.


Waarom flexibiliteit in de zorg-ICT zo belangrijk is