Office 365 installeren met behulp van Microsoft Intune2 min gelezen

2source4 - Slide Post - Microsoft Office 365

Een blog van één van onze Solutions Consultant Platform.

Wist u dat het makkelijker dan ooit is, om Office 365 ProPlus te installeren op beheerde apparaten waarop Windows 10 geïnstalleerd is? Ook Microsoft Project en Visio Pro voor Office 365 kunnen, mits de licenties in bezit zijn, meegeïnstalleerd worden. En dit allemaal vanuit de cloud.

Windows-10-management-with-Microsoft-EMS-16by9-e1510497746906

Microsoft bied met Office 365 een moderne werkplek-oplossing voor iedereen om creatief, veilig en samen te kunnen werken. Uw IT beheerders kunnen zonder additionele infrastructuur en servers nieuwe software vanuit de cloud installeren en beheren. Een stap verder met Windows 10 Autopilot is het zelfs mogelijk om Windows 10 apparaten geheel door de gebruiker zelf te laten installeren.

Technische toelichting

Voordat u begint is het belangrijk om te weten dat er een aantal beperkingen zijn. Zo werkt de installatie alleen voor apparaten met Windows 10 “Creators update” (versie 1703) of hoger, en mag geen andere versie van Office geïnstalleerd zijn. Een upgrade is derhalve niet mogelijk. Als er andere versies van Office zijn geïnstalleerd, dienen deze eerst verwijderd te worden. Tevens werkt het alleen met de cloud (standalone) versie van intune. Hybride omgevingen in combinatie met SCCM worden nog niet ondersteund.

Laten we kijken naar de nieuwe Azure intune beheerportaal, en hoe u een met een handomdraai Office 365 ProPlus-installaties kunt gereedmaken met Microsoft Intune.

Klik nu op “App Suite configureren” Open het blad en kies de Office 365-apps die u wilt distribueren naar apparaten. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Opmerking:
Nadat u de app Suite hebt gemaakt, kunt u de eigenschappen ervan niet meer bewerken. Als u eigenschappen opnieuw wilt configureren, verwijdert u de app Suite en maakt u een nieuwe.

page2

Ga verder met de “App Suite informatie” tab waar u een korte beschrijving kunt geven over de apps binnen deze suite.Ga verder met de “App Suite informatie” tab waar u een korte beschrijving kunt geven over de apps binnen deze suite.

Ten slotte configureert u enkele installatie-instellingen, zoals systeemarchitectuur, de gewenste taal en Office update. De Engelse taal is standaard de enige die geïnstalleerd zal worden, dus zorg ervoor dat alle gewenste talen zijn geselecteerd. Nadat u het pakket toewijst aan een gebruikersgroep, bent u klaar om te starten.

page3

Gebruikerservaring

Uw gebruikers konden de Office suite natuurlijk zelf al vanuit de portal installeren, maar met deze nieuwe methode heeft u op de achtergrond en zonder gebruikers lastig te vallen, de laatste versie van Office geïnstalleerd op elk gebruikt apparaat.

Lees verder in de originele blog van collega Oktay Sari.