Een solide ICT-infrastructuur is de basis van je bedrijfsvoering

Het samenhangende geheel van je pc’s, laptops, servers, netwerkkabels, opslagmedia, printers, vaste en mobiele telefoons en uiteraard je telefoon- en internet-verbinding.

Problemen in je ICT-infrastructuur kunnen je het leven aardig zuur maken.

Het omgekeerde geldt evengoed: een solide infrastructuur geeft vaart en plezier in je werk.

En ruimte om je te concentreren op waar je echt goed in bent.

  • Kun je snel vinden wat je zoekt ?
  • Kun je dingen ook weer makkelijk opbergen?
  • Kun je offertes maken, reageren op klantvragen ?
  • Kun je makkelijk management-informatie halen uit de systemen die je gebruikt?
  • Kun je makkelijk nieuwe systemen aansluiten op wat je al hebt?
  • Heb je regelmatig last van een ‘traag internet’?
  • En hoe vaak zit je duimen te draaien omdat je internet er uitligt of een pc is vastgelopen?

Dat zijn allemaal vragen die te maken hebben met de kwaliteit van je ICT-infrastructuur. 2source4 is deskundig op het gebied van infrastructuren, bedraad maar vooral ook draadloos WiFi. Als je niet alle mogelijkheden van je hardware benut, dan heb je iemand nodig die daar veel meer verstand van heeft om je daarop te wijzen. Je weet immers niet wat je niet weet. Als je nadenkt over de kwaliteit van je huidige en toekomstige ICT-infrastructuur dan is het goed om de achterliggende trend in het oog te houden. En die is dat Cloud computing sterk in opkomst is.

Infrastructuur i.c.m. de cloud

Infrastructuur (of architectuur) wordt client-server genoemd. Het ziet er naar uit dat deze client-server infrastructuur zijn langste tijd gehad heeft. Als je een LAN als basis hebt kun je wel kijken of het mogelijk is om bepaalde onderdelen van je systemen stap voor stap naar de Cloud over te brengen. Dan kan je mailserver de deur uit, als je tenminste een aparte mailserver hebt staan. Hetzelfde kan misschien met sommige servers, die bepaalde software laten draaien, de zogenaamde applicatieservers.

BYOD

Nog iets om rekening mee te houden: “Bring your own device” is als trend aan het doorbreken en er lijkt geen houden meer aan. De vraag is voortaan niet meer met welke apparaten jij als werkgever je medewerkers wilt laten werken, maar welke apparaten zij zelf meenemen naar de zaak.

Apparaten die zij zelf aangeschaft hebben, zoals tablet computers, hele lichte laptops en smartphones. En jij moet zorgen dat die lekker werken in het bestaande geheel van je automatisering. Ga er maar aan staan!