Telefonie ingewikkeld en de techniek verandert razendsnel

Telefonie is zo gewoon dat u er waarschijnlijk niet bij stilstaat. Toch is telefonie best ingewikkeld en de techniek verandert razendsnel. Tel daarbij op dat de telefoon nog steeds het eerste persoonlijke contact is met uw klant en u begrijpt dat het verstandig is alle ins en outs van telefonie te kennen. Wie een telefooncentrale zoekt, ontdekt een zee aan mogelijkheden.

Lees de gratis whitepaper » Een nieuwe Telefooncentrale: dit moet je weten

Wat is een telefooncentrale?

Een telefooncentrale is niets meer en niets minder dan een kastje dat de juiste telefoons met elkaar verbindt waardoor een gesprek gevoerd kan worden. Vroeger gebruikten we telefooncentrales op basis van analoge en ISDN-lijnen. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuwe telefooncentrales full-IP. Een IP-telefooncentrale is een telefooncentrale waarmee u kunt bellen via een computernetwerk, zoals het internet. IP staat voor Internet Protocol, de taal die computers op internet spreken.

Koudwatervrees verdwenen

In de laatste jaren is voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor IP-telefonie: snel en betaalbaar internet. Hierdoor heeft IP-telefonie – ook wel Voice over IP (VoIP) genoemd – een enorme vlucht genomen. Ook binnen de zakelijke markt is de koudwatervrees verdwenen en is IP-telefonie de nieuwe norm.

MKB profiteert van nieuwe mogelijkheden

Met de samensmelting van telefonie en IT is het aantal aanbieders van telefooncentrales enorm gegroeid. Veel van de nieuwe leveranciers vinden hun oorsprong niet meer in de telecom, maar in de IT. Telefonie in combinatie met internet zorgt voor een breed scala aan nieuwe functionaliteiten tegen lagere kosten. Met de komst van hostedoplossingen vervallen de hoge investeringskosten.

VoIP Talk 2017

Binnen een middag op de hoogte van de toekomst en de mogelijkheden van communicatie binnen uw organisatie?
Meld u nu aan voor onze roundtable VoIP Talk 2017 op 4 mei.