Afspraken maken op een manier die klanten prettig vinden1 min gelezen

2source4 - Slide Post - Luuk van den Ende

Laat technologie ook uw afspraken regelen

Herkent u dat u een afspraak probeert te plannen met een klant, prospect of wie dan ook. En dat er verschillende data opties heen en weer gaan. Geen van de opties lijken te passen of het moment van reageren duurt langer zodat de opties verlopen. Of dat degene met wie u de afspraak wilt maken afwezig is? Zo kan het plannen van een afspraak een tijdrovende en frustrerende bezigheid zijn.

Dat kan worden opgelost met een nieuwe app van Microsoft in Office 365. Microsoft introduceert Bookings. Hiermee kan iedereen met wie u de link deelt gemakkelijk een afspraak maken in de agenda van een gebruiker of een bedrijfsagenda. Via een aanpasbare openbare webpagina kunnen klanten en andere externe partijen beschikbare tijdstippen vinden en 24/7 afspraken plannen. Bookings kan eenvoudig in uw website of sociale media platformen worden geïntegreerd. Iedere gebruiker krijgt een privékalender waarmee de planning beheert kan worden. De afhandeling gebeurd volledig automatisch kortom uw gebruikers besparen tijd.

In onderstaande video een eenvoudige demonstratie van Microsoft Bookings:

Het is zelfs mogelijk om bepaalde diensten aan te bieden die men meteen reserveert denk hierbij aan een intakegesprek, u geeft aan hoeveel tijd dit kost en wanneer dit geboekt mag worden. Zo kunt u met Bookings ook nog omzet realiseren. Ik gebruik Bookings zelf om partners op de momenten dat het hen uitkomt ruimte te zoeken in mijn agenda.

De afhandeling van de afspraak gebeurd volledig automatisch zowel in de agenda van de ontvanger als die van u. Met de app op uw smartphone houdt u zelf ook controle over de afspraken die gemaakt worden.